Laden...

Gevangenisstraf voor ontucht met patiënten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Gevangenisstraf voor ontucht met patiënten
Rotterdam, 23 september 2016

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 75-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Tevens wordt aan de man een contactverbod met de betrokken slachtoffers opgelegd en een beroepsverbod.

De man was leider van een evangelistisch therapeutisch centrum waar mensen om uiteenlopende redenen verbleven. Vast is komen te staan dat hij ontucht heeft gepleegd met verschillende vrouwen die (als patiënt) aan zijn zorg waren toevertrouwd. In enkele gevallen heeft de ontucht jarenlang geduurd.

De man maakte daarbij misbruik van de afhankelijkheidsrelatie die bestond tussen de betrokken - kwetsbare - vrouwen en hem in zijn samenlopende rollen als coach, maatschappelijk hulpverlener en spiritueel leider van het centrum. Zo liet hij zijn slachtoffers geloven dat de seksuele handelingen die hij hen liet ondergaan een helende werking zouden hebben en zouden bijdragen aan hun genezing.

Uitspraken