Laden...

Julia Mendlik per 1 januari 2022 nieuwe president Rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Julia Mendlik per 1 januari 2022 nieuwe president Rechtbank Rotterdam
Rotterdam, 25 juni 2021
De rechtbank Rotterdam is verheugd om aan te kondigen dat vanaf 1 januari 2022 mr. Julia Mendlik de nieuwe president wordt van onze rechtbank. Mendlik neemt de rol over van mr. Robine de Lange-Tegelaar, van wie de wettelijke termijn na negen jaar afloopt.

Mendlik komt over van de rechtbank Midden-Nederland, waar zij in 2013 rechterlijk bestuurslid werd en in 2016 benoemd werd tot president. Daarvoor was zij werkzaam als rechter in Den Haag. ,,Ik ben ontzettend trots dat ik het stokje van Robine De Lange-Tegelaar mag overnemen. Ik heb prachtige jaren gehad bij de rechtbank Midden-Nederland en hoop die ook op te bouwen bij de dynamische en innovatieve rechtbank in Rotterdam en Dordrecht.”

De Lange-Tegelaar blijft tot 1 januari werkzaam als president in Rotterdam, voordat zij aan haar nieuwe baan begint als president van de rechtbank in Den Haag. ,,Ik zal de rechtbank met veel vertrouwen overdragen aan Julia Mendlik. Dat ik zelf terug mag naar de rechtbank waar ik ooit als raio begonnen ben, vind ik heel fijn. Maar ik zal iedereen in Rotterdam en Dordrecht erg gaan missen.”

De benoemingen zijn onder voorbehoud van de formele goedkeuring door de koning.

Uitspraken