Maximale taakstraf, voorwaardelijke celstraf en 3 jaar ontzegging rijbevoegdheid voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Maximale taakstraf, voorwaardelijke celstraf en 3 jaar ontzegging rijbevoegdheid voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval
Rotterdam, 04 oktober 2017

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 20-jarige man veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden, 240 uur taakstraf en 3 jaar ontzegging van zijn rijbevoegdheid.  De rechtbank acht bewezen dat de man op 23 januari 2016 in Gorinchem een zestienjarige jongen heeft aangereden, die op zijn fiets de Newtonweg wilde oversteken. Het slachtoffer is ten gevolge van het ongeval overleden. 

Gebeurtenissen

De verdachte reed op het moment van het ongeval 105 km per uur, waar de toegestane snelheid 50 km is. Hij heeft niet gelet op de (brom)fietsersoversteekplaatsen op de Newtonweg, die zijn aangegeven met waarschuwingsborden en wegmarkeringen. Hij paste zijn snelheid niet aan en is in botsing gekomen met het slachtoffer, dat aan de gevolgen van het verkeersongeval is overleden. De man is schuldig aan het ontstaan van het ongeval en daarmee aan de dood van de zestienjarige jongen.

Blijvend leed

De rechtbank is zich ervan bewust dat de dood van de jongen voor onbeschrijflijk en blijvend leed zorgt bij de nabestaanden, dat niet kan worden weggenomen of verzacht. De verdachte heeft spijt betoond en gezegd dat hij zal moeten leven met de gedachte dat door zijn schuld de jongen het leven heeft verloren. Op zijn verzoek is er een gesprek geweest met de moeder van het slachtoffer.

Houding van de verdachte

De houding van de verdachte maakt dat het risico op herhaling van zijn fatale verkeersgedrag laag is. De rechtbank acht, naast de taakstraf en de ontzegging van de rijbevoegdheid, een voorwaardelijke celstraf nodig om de verdachte ervan te weerhouden in de toekomst opnieuw strafbare feiten te plegen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten