Laden...

Maximale taakstraf en onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid na ernstig verkeersongeval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Maximale taakstraf en onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid na ernstig verkeersongeval
Rotterdam, 18 november 2021

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een  25-jarige man uit Rotterdam veroordeeld voor het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel door schuld in het verkeer (art. 6 Wegenverkeerwet 1994). Daarnaast is hij veroordeeld voor doorrijden na aanrijding en rijden zonder geldig rijbewijs. De rechtbank heeft  de man  veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van twaalf maanden. Voor het rijden zonder rijbewijs is een geldboete opgelegd.  

Onverantwoordelijk

De verdachte heeft op  31 augustus 2019, terwijl hij reed op IJsseldijk te Capelle a/d IJssel, op een onverantwoordelijke manier een (geleende) personenauto bestuurd. Verdachte is met zijn auto op de verkeerde weghelft beland en heeft daar een fietser aangereden. Deze fietser is zwaar gewond in de berm beland. Verdachte is doorgereden Na het ongeval. 

Gevaarzettend

Het totale rijgedrag van de nu veroordeelde man was zodanig verkeerd en gevaarzettend dat sprake was van in aanzienlijke mate onvoorzichtig en onoplettend rijden, en daarom is het veroordeeld ter zake van art. 6 en art. 7 van de Wegenverkeerswet.

Ondanks dat de verdachte heeft verklaard dat hij de fietser niet heeft gezien, wordt hij veroordeeld voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Verder leidt de rechtbank uit die verklaring af dat de verdachte meer dan een kort moment zeer onoplettend moet zijn geweest.

De rechtbank heeft aan verdachte een strengere straf opgelegd dan was geëist door de officier van justitie. Die eis was 150 uur taakstraf en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van 12 maanden. Uitspraken