Naam hoeft niet verwijderd te worden uit boek 'Rotterdamse Penoze'

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Naam hoeft niet verwijderd te worden uit boek 'Rotterdamse Penoze'
Rotterdam, 07 juli 2015

 

Uitgeverij Just Publishers hoeft de naam van een vrouw niet te verwijderen uit het boek ‘Rotterdamse Penoze’. De vrouw heeft deze eis in een kort geding voorgelegd aan de rechtbank Rotterdam. Zij stelt dat de vermelding van haar voor- en achternaam een inbreuk vormt op haar persoonlijke levenssfeer. De voorzieningenrechter ziet dit niet zo.

De vrouw heeft al eerder haar medewerking verleend aan interviews over de schietpartij. Deze interviews zijn gepubliceerd in de Nieuwe Revu en in het boek ‘Levenslang’ en bevatten ook haar voor- en achternaam. Daarnaast is schade voor haar maatschappelijke positie ten gevolge van de publicatie niet aannemelijk.

Het boek ‘Rotterdamse Penoze’ wordt uitgegeven door Just Publishers. In het boek wordt onder meer ingegaan op de schietpartij in café Inn & Out in 2005, waarbij drie dodelijke slachtoffers zijn gevallen. De eisende partij in het kort geding werkte destijds als barvrouw bij Inn & Out.

Uitspraken

Meest gelezen berichten