Laden...

Pilot Engelstalig procederen in handelszaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Pilot Engelstalig procederen in handelszaken
Rotterdam, 23 november 2015

 

Vanaf 1 januari 2016 biedt de rechtbank Rotterdam in bepaalde categorieën zaken de mogelijkheid om de procedure in het Engels te voeren. Het gaat om zaken op het gebied van het zee- en vervoerrecht of de internationale handelskoop.

De maritieme kamer van de rechtbank Rotterdam is gespecialiseerd in dergelijke zaken, en juist in die zaken zijn vaak internationale partijen betrokken. In zulke zaken kunnen partijen gezamenlijk kiezen voor een Engelstalige behandeling.

Het gaat hier om een pilot. De rechtbank Rotterdam hoopt hiermee nog beter aan te sluiten bij de behoeften van de internationale handel. De pilot geldt voorlopig voor anderhalf jaar.

Kijk hier voor de geldende procesregels in het Nederlands en in het Engels

In oktober is de rechtbank Rotterdam al begonnen met het publiceren van Engelstalige samenvattingen van haven gerelateerde uitspraken. De relevantie van die zaken strekt zich vaak uit tot (ver) buiten het Nederlandse taalgebied.

Door Engelstalige samenvattingen te publiceren stelt de rechtbank ook buitenlandse bedrijven, advocaten en wetenschappers beter in staat op de hoogte te blijven van voor hen belangwekkende uitspraken.

Uitspraken