Rechtbank Rotterdam heeft beslist over onderzoekswensen RDM zaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Rechtbank Rotterdam heeft beslist over onderzoekswensen RDM zaak
Rotterdam , 25 maart 2011

 

De Rechtbank Rotterdam heeft vandaag beslissingen genomen over de onderzoekswensen in de strafzaak tegen zakenman Joep van den N., oud-directeur van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM). Van den N. wordt onder meer verdacht van faillissementsfraude, omkoping en meineed. Naast de oud-directeur van de RDM staan nog twee personen terecht, onder wie de voormalig financieel directeur van RDM.

De rechtbank heeft beslissingen genomen over het al dan niet toevoegen van stukken aan het dossier. Ook heeft de rechtbank beslissingen genomen t.a.v. het al dan niet horen van getuigen.

Tenslotte is er beslist over de voorlopige hechtenis van de verdachte Joep van den N. De verdachte is begin 2008 geschorst uit zijn voorlopige hechtenis, onder de voorwaarde van het betalen van een borgsom van tien miljoen euro. Vandaag is door de rechtbank besloten dat er onvoldoende redenen zijn om aan te nemen dat er een ernstig gevaar bestaat dat de verdachte zich aan zijn berechting zal onttrekken. De voorlopige hechtenis is dan ook door de rechtbank beëindigd. Voorts is bepaald dat de borgsom moet worden teruggegeven aan diegenen die de borgsom betaald hebben.

Voor meer informatie
Persvoorlichting 010 297 2287 of rechtbankrotterdam@rechtspraak.nl

Uitspraken

Meest gelezen berichten