Laden...

Rotterdammer die wordt verdacht van opruiing komt weer vrij

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Rotterdammer die wordt verdacht van opruiing komt weer vrij
Rotterdam, 05 april 2022

De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam heeft zojuist beslist dat een Rotterdammer- die wordt verdacht van opruiing- zijn rechtszaak in vrijheid mag afwachten. Vorige week besliste de rechtbank dat het voorarrest van de verdachte onder voorwaarden werd geschorst.

Een van die voorwaarden was dat de verdachte tijdens zijn schorsing geen uitingen op social media mocht doen. Het OM heeft de verdachte enkele dagen geleden laten aanhouden omdat hij deze voorwaarde heeft overtreden.

De raadkamer vindt deze door de verdediging zelf geopperde voorwaarde echter te ruim omschreven en is van oordeel dat de verdachte hiermee te veel in zijn vrijheid wordt beperkt. Deze voorwaarde komt daarom te vervallen.

De overige schorsingsvoorwaarden, waaronder de voorwaarde dat de verdachte tijdens zijn schorsing geen strafbare feiten mag plegen, gelden nog onverkort.

Uitspraken