Laden...

Schriftelijke uitwerking van de uitspraak inzake mishandeling wijkagent

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Schriftelijke uitwerking van de uitspraak inzake mishandeling wijkagent
Rotterdam, 14 augustus 2019

Tijdens de snelrechtzitting van vrijdag 9 augustus jl. deed de politierechter mondeling uitspraak in de zaak waar een Rotterdamse wijkagent bij betrokken was. De uitspraak - vrijspraak - deed veel stof opwaaien op Twitter en in de media. Daarom is er besloten een schriftelijke uitwerking van de uitspraak op rechtspraak.nl te publiceren.

Kort samengevat komt het vonnis er op neer dat het op grond van het dossier meer dan waarschijnlijk wordt geacht dat de medeverdachte de aangever in de rug heeft geschopt en geslagen. Daardoor kan niet met zekerheid worden vastgesteld dat het letsel en de pijn zijn veroorzaakt door het handelen van de verdachte. Nu twijfel bestaat over het verband tussen het geweld door de verdachte en het gevolg voor de aangever, kan in dit geval geen veroordeling volgen en volgt vrijspraak.

Uitspraken

Meest gelezen berichten