Laden...

Straf voor het verborgen houden van dode baby

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Straf voor het verborgen houden van dode baby
Rotterdam, 07 december 2018

De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een jonge vrouw veroordeeld tot 12 maanden cel (waarvan 3 voorwaardelijk) voor het verborgen houden van het lichaam van haar dode baby. De jonge vrouw was zwanger zonder dat iemand daarvan wist. Ook haar moeder en broer met wie zij in een huis woonde wisten het niet.

Ze heeft het kind in de woonkamer alleen ter wereld gebracht en verklaard dat het kindje al dood was toen ze het beetpakte. Vervolgens heeft ze het lichaam in een vuilniszak gestopt en op haar balkon voor iedereen verborgen gehouden. Haar moeder heeft de dode baby uiteindelijk op 7 april 2018 gevonden.

Het OM vervolgde de vrouw ook voor het om het leven brengen van de baby of het hulpeloos achterlaten van het kind. Daarvan wordt ze vrijgesproken. Het is niet komen vast te staan dat het kindje nog leefde toen het werd geboren. Daaruit volgt dan ook dat niet vaststaat dat het kindje door toedoen van de moeder is overleden.

Uitspraken