Laden...

Straffen voor valse zorgdiploma's en VOG's

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Straffen voor valse zorgdiploma's en VOG's
Rotterdam, 23 februari 2023

De politierechter in Rotterdam heeft vandaag 7 verdachten veroordeeld voor onder andere het verwerven en gebruiken van valse zorgdiploma's en VOG's.

Oplichting

De rechter vond dat onvoorwaardelijke gevangenisstraffen op zijn plaats zouden zijn, maar omdat de feiten inmiddels meer dan vier jaar geleden waren gepleegd heeft hij taakstraffen opgelegd die variëren van 80 tot 150 uur. 

Daarnaast heeft de rechter voorwaardelijke celstraffen opgelegd die variëren van 1 tot 2 maanden, telkens met een proeftijd van 2 jaar.

In de zaken die de politierechter vanochtend heeft behandeld is vast komen te staan dat verdachten wisten dat ze valse documenten hebben verworven. Ze hebben bewust gebruik gemaakt van valse diploma's en/of VOG's om de zorginstellingen waar ze werkten op te lichten.

Bekwaam en bevoegd

In de zorg draait het om de bekwaamheid, bevoegdheid en betrouwbaarheid van de medewerkers. Door hun handelen hebben de verdachten de integriteit van de zorg en mogelijk zelfs de gezondheid van de veelal kwetsbare patiënten in gevaar gebracht.

Uitspraken