Straffen voor voormalig directeuren PWS en Wooninvest

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Straffen voor voormalig directeuren PWS en Wooninvest
Rotterdam, 14 oktober 2015

De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag de voormalig directeur van woningstichting PWS veroordeeld voor omkoping, belastingfraude en valsheid in geschrift. De rechtbank acht bewezen dat hij zich liet betalen om onder andere zakelijke relaties in stand te houden en contracten te gunnen. Deze betalingen zijn buiten het zicht van de fiscus gehouden. In totaal ontving hij ruim € 850.000,00 aan smeergeld.

De straf die de voormalig directeur is opgelegd, is in ruime mate bekort, omdat de redelijke termijn waarbinnen het onderzoek in de strafzaak moet worden afgerond, met bijna 8 jaar is overschreden. Toch is nog een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd van 9 maanden, vanwege de ernst van de feiten.
 
Afgelopen maandag werd in hetzelfde onderzoek al de voormalig directeur van Wooninvest veroordeeld. In die zaak ging het alleen om belastingfraude waardoor de fiscus voor ruim 1 miljoen euro benadeeld werd. Vanwege de uitzonderlijk lange en onnodige vertraging van het onderzoek werd in deze zaak een gevangenisstraf niet meer passend geacht. Daarom is de maximale taakstraf opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten