Laden...

Taakstraf en voorwaardelijke ontzegging rijbevoegdheid na ongeval met zwangere vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Taakstraf en voorwaardelijke ontzegging rijbevoegdheid na ongeval met zwangere vrouw
Rotterdam, 28 januari 2021

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 37-jarige man uit Dordrecht veroordeeld voor zwaar lichamelijk letsel door schuld in het verkeer (art. 6 Wegenverkeerwet 1994)  tot een werkstraf van 100 uur. Daarnaast is aan de man een ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd voor de duur van 1 jaar.

De ontzegging van de rijbevoegdheid is voorwaardelijk opgelegd. De officier van justitie had een taakstraf geëist van 150 uur, maar geen ontzegging van de rijbevoegdheid. De rechtbank heeft dit wel opgelegd, onder meer om de man duidelijk te waarschuwen in de toekomst steeds zorgvuldig te rijden.

Foetus overleden

De man heeft op 17 mei 2018, terwijl hij reed op de Wijnstraat te Dordrecht, op een zeer onverantwoordelijke manier zijn motor bestuurd. Hij reed met ongeveer 60 kilometer per uur en botste daarbij tegen een vrouw die de Wijnstraat overstak. De man mocht daar op dat moment niet rijden, omdat voor hem op koopavond een geslotenverklaring van kracht was. De vrouw was op dat moment 22 weken zwanger en door het ongeval is de foetus overleden. Ook liep de vrouw ander lichamelijk letsel op.

Het totale rijgedrag van de man was zodanig verkeerd en gevaarzettend dat sprake was van in ernstige mate onvoorzichtig en onoplettend rijden, en daarom is hij veroordeeld ter zake art. 6 van de Wegenverkeerswet 1994.

Uitspraken