Tot 12 jaar cel voor fatale ripdeal

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Tot 12 jaar cel voor fatale ripdeal
Rotterdam, 19 juli 2018

De rechtbank Rotterdam heeft twee mannen veroordeeld tot celstraffen vanwege hun aandeel in een ripdeal met dodelijke afloop. Het slachtoffer had op 3 mei 2017 met één van de verdachten afgesproken in een kelderbox aan de Dynamostraat in Rotterdam-Zuid. Hij zou aan hem een vuurwapen verkopen maar eenmaal in de kelderbox liep het fout. De ‘koop’ liep uit op een beroving en er werden in de kelderbox meerdere kogels afgevuurd waarvan één het slachtoffer dodelijk verwondde. Het slachtoffer werd met een auto bij de ingang van het Ikazia-ziekenhuis afgezet en is daar overleden.

Doodslag en poging doodslag

De rechtbank acht bewezen dat Tijan S. de kogel afvuurde waardoor het slachtoffer om het leven is gekomen. Hij wordt veroordeeld tot een celstraf van 12 jaar. Daarbij is ook rekening gehouden met het feit dat enkele weken later enkele vuurwapens bij hem zijn aangetroffen. Verdachte Clayton D. heeft na de schietpartij in de kelderbox even later op straat ook richting het slachtoffer geschoten maar hem niet geraakt. De rechtbank ziet dit als een poging doodslag en legt een gevangenisstraf op van vijf jaar. De rechtbank heeft bij de bepaling van de hoogte van de straffen ook meegewogen dat er door de verdachten op klaarlichte dag in een woonwijk met vuurwapens is geschoten waardoor veel omstanders daar getuige van hebben moeten zijn.

Niet bewezen

Van twee andere verdachten is niet komen vast te staan dat ze betrokken zijn geweest bij de ripdeal. Zij zijn door de rechtbank vrijgesproken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten