Laden...

Twee mannen veroordeeld voor aanslagen in Alblasserdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Twee mannen veroordeeld voor aanslagen in Alblasserdam
Rotterdam, 24 februari 2022

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een man veroordeeld voor het laten ontploffen van een explosief bij een voordeur van een woning in Alblasserdam. Ook liet hij een explosief achter bij een ander huis. Deze ontplofte echter niet. De 25-jarige man krijgt een gevangenisstraf van 40 maanden opgelegd.

Vergisontvoering

Volgens de man heeft hij dit alles in opdracht uitgevoerd om een financiële schuld in te lossen. Het is niet duidelijk geworden of de verdachte wist dat beide feiten verband hielden met een kennelijke onderschepping van een drugstransport en een eerdere vergisontvoering en dat zij bedoeld waren om iemand onder druk te zetten of te bedreigen via zijn familie.

Brandstichting

Naast de 25-jarige man wordt ook een 28-jarige man veroordeeld. Hij krijgt een gevangenisstraf van 30 maanden vanwege het brandstichten in een pand in Alblasserdam. Ook in deze zaak is niet duidelijk geworden of de verdachte wist dat zijn opdracht verband hield met de hierboven genoemde zaak.Uitspraken