Laden...

Uitspraak in bestuurszaak ten onrechte verstrekt aan FD journalist

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Uitspraak in bestuurszaak ten onrechte verstrekt aan FD journalist
Rotterdam, 08 oktober 2021

De rechtbank Rotterdam heeft op 17 september 2021 ten onrechte een uitspraak verstrekt aan een journalist van het FD die daar om vroeg. 

De betreffende journalist heeft op 21 september 2021 een artikel (titel : ‘Windmolenfonds van Charles Ratelband misleidde beleggers’) in het FD gepubliceerd waarin deze uitspraak wordt aangehaald. Op dit moment loopt een hoger beroep over deze kwestie en de verstrekte uitspraak is dan ook nog niet onherroepelijk. 

In principe zijn uitspraken in rechtszaken openbaar. Voor zaken in het bestuursrecht ligt dat voor een klein aantal zaken anders. In zaken die bijvoorbeeld gaan over financieel toezicht worden sommige zaken met gesloten deuren behandeld.

De uitspraken in die zaken zijn ook niet in alle gevallen (meteen) openbaar. Helaas was het op het moment van verstrekken van de uitspraak niet voldoende duidelijk dat deze uitspraak niet openbaar was. De rechtbank had de (geanonimiseerde) uitspraak dan ook niet mogen verstrekken aan de FD journalist. 

De rechtbank betreurt deze gang van zaken. 
Uitspraken