Uitspraak op de verzoeken van de verdediging tot nader onderzoek in de zaak Dotterbloem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Uitspraak op de verzoeken van de verdediging tot nader onderzoek in de zaak Dotterbloem
Rotterdam, 08 november 2017

Uitspraak op de verzoeken van de verdediging tot nader onderzoek in de zaak Dotterbloem (verdachten corruptie defensie/politie). De rechtbank heeft de verzoeken tot het horen van getuigen toegewezen en andere onderzoekswensen afgewezen.

De rechtbank in Rotterdam heeft onder meer beslist dat oud-minister van Defensie de heer Hillen wordt gehoord als getuige in genoemde strafzaak. In de betreffende strafzaak verdenkt het OM meerdere ambtenaren van strafbare feiten rondom de aanbesteding van dienstvoertuigen.

Gelet op de uitlatingen van de heer Hillen in het NRC Handelsblad van 6 juni 2017 en zijn eerdere verklaringen bij de Rijksrecherche ziet de rechtbank voldoende verdedigingsbelang om de oud-minister als getuige te horen.

Uit deze verklaringen en uitlatingen volgt dat de heer Hillen mogelijkerwijs uitleg kan geven over de wijze waarop binnen het ministerie werd omgegaan met integriteitskwesties en verdenkingen ter zake van strafbare feiten door defensiepersoneel. Het verzoek van de verdediging om de heer Hillen te horen als getuige wordt dan ook toegewezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten