Laden...

Uitspraak procedure Recreantenvereniging De Put en De Bron Exploitatie BV

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Uitspraak procedure Recreantenvereniging De Put en De Bron Exploitatie BV
Rotterdam, 16 augustus 2019

In de procedure tussen Recreantenvereniging De Put en De Bron Exploitatie BV heeft de kantonrechter in Dordrecht uitspraak gedaan. Het geschil heeft betrekking op Camping De Put in Ottoland. Sinds begin dit jaar is De Bron daarvan de nieuwe eigenaar. De vereniging behartigt de belangen van een aantal recreanten die op de camping verblijven. De uitspraak was nodig omdat de ledenvergadering van de vereniging niet heeft ingestemd met de veelomvattende regeling die beide partijen op de zitting van 10 juli jl. met elkaar hadden getroffen.

Volgens De Bron is er sprake van huurovereenkomsten met een duur van 1 jaar, volgens de vereniging zijn het huurovereenkomsten met een onbepaalde duur. De kantonrechter heeft beslist dat de vereniging in het vervolg van de procedure mag proberen te bewijzen dat sprake is van huurovereenkomsten voor onbepaalde tijd.

De Bron is veroordeeld om een aantal voorzieningen te treffen: de verwijderde tafeltennistafel en (opgeknapte of vervangende) speeltoestellen moeten worden teruggeplaatst. De Bron hoeft het gesloten zwembad niet te heropenen. Zij moet wel een afzetting aanbrengen in de op de camping aanwezige waterplas. Verder moet De Bron de kantine, bar en snackbar op bepaalde tijden geopend houden.
Tenslotte heeft de kantonrechter De Bron veroordeeld om € 96,- terug te betalen aan ieder van de leden van de vereniging die aan De Bron dit bedrag te veel hebben betaald aan toeristenbelasting.

Uitspraken