Veroordelingen tot 4 jaar voor omvangrijke drugssmokkel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Veroordelingen tot 4 jaar voor omvangrijke drugssmokkel
Rotterdam, 16 april 2019

In de strafzaak  Brush heeft de rechtbank Rotterdam vandaag aan 10 verdachten gevangenisstraffen opgelegd die variëren van  4 jaar tot  een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van 270 dagen en een taakstraf van 240 uur.

Zuid-Amerika

De strafzaak heeft betrekking op een strafrechtelijk onderzoek naar een criminele organisatie die zich in de loop van 2011 bezig hield met de invoer van grote(re) partijen cocaïne uit Zuid-Amerika.  Negen verdachten zijn veroordeeld voor de deelname aan die criminele organisatie.

Een aantal verdachten is ook veroordeeld voor betrokkenheid bij een of meer van deze drugstransporten en/of strafbare voorbereidingshandelingen daartoe, vuurwapenbezit en witwassen. In de strafzaak stonden in totaal 11 verdachten terecht. Eén verdachte is vrijgesproken vanwege onvoldoende bewijs in zijn zaak .

Een bijzonderheid in deze zaak is dat de aanvankelijke hoofdverdachte in 2015 slachtoffer is geworden van een liquidatie.

Straffen


Aan de hoofdverdachten is, conform de eis van het openbaar ministerie, een gevangenisstraf opgelegd van 4 jaar. Aan de andere verdachten zijn  gevangenisstraffen opgelegd tussen de 40 maanden onvoorwaardelijk en een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van 270 dagen en de maximale taakstraf van 240 uur. In een aantal zaken is een hogere straf opgelegd dan was geëist door de officier van justitie.                     

Uitspraken

Meest gelezen berichten