Laden...

Voorstel om te komen tot procesafspraken voor afdoening strafzaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Voorstel om te komen tot procesafspraken voor afdoening strafzaak
Rotterdam, 15 oktober 2021

Op 4 oktober 2021 heeft de rechtbank Rotterdam op een zitting aan de officier van justitie en de verdediging het voorstel gedaan om te komen tot procesafspraken over de afdoening van een strafzaak.

In gesprek

In de SKY-ECC zaak speelt onder meer de verdenking van invoer van verdovende middelen, deelneming aan een criminele organisatie, overtreding van de Wet wapens en munitie en witwassen. De officier van justitie en de verdediging staan daar voor open en gaan zonder tussenkomst van de rechtbank met elkaar in gesprek - met name - over de hoogte van de door de officier van justitie te eisen straf tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Snel op zitting

Als procesafspraken zijn gemaakt kan de zaak snel op zitting worden behandeld en afgedaan. De rechtbank heeft inmiddels begrepen dat partijen gevorderd zijn in het gesprek. Op 10 december 2021 09:00 uur staat de zaak weer op de zitting. 

Uitspraken