Vorderingen herstructurering Wielewaal afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Vorderingen herstructurering Wielewaal afgewezen
Rotterdam, 18 juli 2018

De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag de vorderingen over de herstructurering van de wijk Wielewaal in Rotterdam-Zuid afgewezen.

De wijk Wielewaal in Rotterdam is aan herstructurering toe. Een huurdersvereniging, een bewonersvereniging, een wooncorporatie en bijna 200 bewoners van de wijk hadden vorderingen bij de rechter ingediend tegen de Gemeente Rotterdam en de woningbouwcorporatie Woonstad.

De vorderingen kwamen er op neer dat de huidige herstructureringsplannen moesten worden stilgelegd en dat het alternatieve plan van de bewoners zou worden uitgevoerd.

Deze vorderingen zijn nu afgewezen. Woonstad en de Gemeente hebben de bewoners betrokken in een jarenlange voorbereiding. Hun plannen worden nu uitgevoerd, er is een contract met een projectontwikkelaar en wordt al gesloopt. Die gang van zaken is niet in strijd met de Woningwet en ook niet onrechtmatig. Er was geen verplichting om het alternatieve plan uit te laten voeren.

De volledige uitspraak wordt op korte termijn gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten