Vrijspraak thuiszorgorganisatie UenZo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Vrijspraak thuiszorgorganisatie UenZo
Rotterdam , 16 december 2015

De rechtbank heeft vandaag uitspraak gedaan in een grote strafzaak tegen de islamitische thuiszorgorganisatie UenZo, de daaraan verbonden stichting Amana en vier voormalig leidinggevenden.

AWBZ-gelden

In deze zaak ging het volgens de politie om een grootschalige fraude met AWBZ-gelden, die in de periode van 2005 tot 2008 zou zijn gepleegd. Uiteindelijk zijn er maar vier dossiers overgebleven waarin volgens het Openbaar Ministerie niet geleverde zorg bij verzekeraars is gedeclareerd.

Vrijspraak

De rechtbank spreekt alle verdachten volledig vrij. Voor zover er al fouten zijn gemaakt in de overgebleven dossiers, gaat het om een zo klein deel van het totale aantal klanten van UenZo dat niet gesproken kan worden van fraude. Bovendien was UenZo een snel groeiende organisatie die druk bezig was om de administratie beter op orde te krijgen. In één zaak stelt de rechtbank vast dat er te veel is gedeclareerd, maar dat is volgens de rechtbank niet opzettelijk gebeurd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten