Laden...

Vrijspraak voor van moord verdachte moeder en ex-partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Vrijspraak voor van moord verdachte moeder en ex-partner
Rotterdam, 10 april 2019

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een moeder en haar voormalige partner vrijgesproken. Ze werden verdacht van strafrechtelijke betrokkenheid bij de dood van de dochter van de vrouw in 2012. De officier van justitie achtte vier weken geleden moord bewezen en eiste 10 jaar gevangenisstraf tegen beide verdachten.

Getuigenverklaringen

De kern van het bewijs dat de officier van justitie op de zitting naar voren bracht was gebaseerd op verklaringen van drie getuigen uit de familiekring van de moeder en de dochter. Deze drie getuigen zouden van de moeder hebben gehoord dat zij en de andere verdachte betrokken zouden zijn bij de dood van de dochter.

Motivering

In de motivering van het vonnis zijn vele redenen genoemd en uitgewerkt waarom de verklaringen van de drie getuigen niet voldoende zijn als bewijs. In het vonnis wordt uiteengezet dat er naast de getuigenverklaringen nauwelijks tot geen steunbewijs is en dat er zelfs sprake is van ontlastende feiten. In de woning van de dochter is een afscheidsbriefje gevonden dat volgens een handschriftdeskundige is geschreven door de dochter. Ten slotte zijn de ontkennende verklaringen van de moeder en de andere verdachte, over wat is gebeurd rondom het overlijden van de dochter, niet zomaar als onaannemelijk aan de kant te schuiven. De verdachten schetsen een scenario dat goed zou kunnen passen binnen een suïcide-scenario waarvan ook de politie in 2012 van uitging.

Al met al is niet buiten redelijke twijfel komen vast te staan dat de moeder en/of de medeverdachte  strafrechtelijke betrokkenheid hebben gehad bij de dood van de dochter.

Uitspraken