Week van de Rechtspraak 2017

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Week van de Rechtspraak 2017
Rotterdam, 25 september 2017

Van maandag 25 t/m 30 september vieren alle rechtbanken en gerechtshoven in Nederland de Week van de Rechtspraak. Dit jaar staat de Week in het teken van jongeren en rechtspraak. Aan de hand van het thema ‘Ken je rechte(r/n)’ gaan rechters in de klas het gesprek aan over hun werk en beantwoorden allerlei vragen van jongeren.

Ken je rechte(r/n)
Jongeren zijn over algemeen met veel dingen bezig. Ze gaan naar school, gaan uit, hebben een bijbaantje en proberen vooral van het leven te genieten. De kans dat ze bij een rechter terechtkomen, schatten de meesten laag in. Toch kan het zomaar gebeuren dat door een scheiding van ouders, schulden of spijbelen ze toch met een rechter in aanraking komen. Of doordat ze tijdens het uitgaan te maken krijgen met geweld of slachtoffer worden van online pesten. Dan is het belangrijk om te weten hoe de rechtspraak werkt.

Facebook Live
Niet alleen op scholen, maar ook online kunnen jongeren rechters het hemd van het lijf vragen. Dagelijks worden er op Facebook verschillende rechters aan de tand gevoeld tijdens een live-uitzending. Wie is die rechter en wat kun je van hem of haar verwachten. Hoe verloopt een rechtszaak en hoe komt een rechter tot een oordeel? Stel live jouw vragen. De rechters beantwoorden ze graag.

Programma rechtbank Rotterdam
Tien rechters gaan op bezoek bij ruim 500 scholieren/studenten van middelbare scholen en hogescholen in het werkgebied van de rechtbank Rotterdam. Zij gaan met leerlingen in gesprek over het recht, de rechtspraak en het werk van de rechter. Aan de hand van een waargebeurd ‘verhaal’ (via een filmpje of animatie) een interactief spel of een vragenuurtje krijgen deze jongeren de kans om al hun vragen te stellen.

Meer informatie
Meer informatie over de landelijke Week van de Rechtspraak kun je vinden op www.rechtspraak.nl/weekvanderechtspraak of via de Facebookpagina van de Rechtspraak. Of kijk op de speciale jongerensite www.rechtvoorjou.nl

Uitspraken

Meest gelezen berichten