Laden...

Zitting moet over wegens probleem met beediging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Zitting moet over wegens probleem met beediging
Rotterdam, 13 januari 2021

Een strafzitting die vorige week plaatsvond bij de rechtbank Rotterdam moet over omdat bij een van de rechters de beëdiging niet in orde was. Hierdoor zijn de beslissingen die op deze zitting zijn genomen nietig.

Beslissingen

Op de strafzitting stond een pro-forma zaak en drie zaken die inhoudelijk zijn behandeld. Er zijn in deze zaken procedurele beslissingen genomen maar geen eindvonnissen gewezen.

Daarnaast stonden er twee zaken over voorlopige invrijheidstelling op de zitting. In een van de zaken is geen eindbeslissing genomen. In de andere zaak is op zitting beslist dat de veroordeelde man nog niet vrij mocht komen. Die beslissing moet opnieuw worden genomen. In de tussentijd blijft de man vastzitten.

De (nietige) beslissingen die op de zitting zijn genomen lijken geen onomkeerbare gevolgen te hebben.

 

Gang van zaken

Helaas bleek kort na de zitting dat de beëdiging van een van de rechters niet in orde was. De rechtbank betreurt deze gang van zaken en beseft dat het voor procespartijen, advocaten en andere betrokkenen erg vervelend en belastend is om de zaken opnieuw te moeten behandelen.

De rechtbank heeft in overleg met de advocaten en het OM de zaken opnieuw ingepland. Alle zaken worden nog deze maand opnieuw behandeld.

Uitspraken