12 jaar cel voor doodslag tijdens woedeaanval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > 12 jaar cel voor doodslag tijdens woedeaanval
Breda, 01 maart 2018
Voor het doden van zijn vriendin is een 48-jarige man uit Sint Willebrord veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. De rechtbank Zeeland-West-Brabant vindt niet bewezen dat de man met voorbedachten rade heeft gehandeld waardoor zij uitgaat van doodslag in plaats van moord.

Honkbalknuppel

In de avond van 19 mei 2017 kreeg de man ruzie met zijn vriendin in het huis waar zij samenwoonden. Onduidelijk is wat de uitbarsting veroorzaakte, maar in een explosie van woede bracht de man zijn vriendin om het leven. Dit deed hij door met een honkbalknuppel meerdere malen met kracht op haar hoofd, gezicht en hals te slaan

Opwelling

Hoewel de officier van justitie ervan uitging dat er sprake was van voorbedachten rade, is de rechtbank van oordeel dat de man in een opwelling heeft gehandeld. De man is tijdens de ruzie met zijn vriendin naar zijn bestelbus gelopen om spullen te pakken, waaronder de knuppel. Uit niets blijkt echter dat hij op enig moment het plan had om zijn vriendin van het leven te beroven. Dit leidt de rechtbank onder meer af uit de verklaring van de man dat hij eerst met de knuppel op een tafel heeft geslagen. Na een opmerking van zijn vriendin is zijn woede op haar gericht en heeft hij haar geslagen met de knuppel.

De straf

Het slachtoffer is door toedoen van haar partner en in haar eigen huis op een gruwelijke wijze aan haar einde gekomen. Daarom vindt de rechtbank een gevangenisstraf van twaalf jaar passend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten