Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Let op! Vanaf 4 juni 2018 heeft locatie Breda een nieuw adres; Stationslaan 10, 4815 GW Breda. Houd daar rekening mee als u oproept of dagvaardt.

Contact

Openingstijden Centrale Balie en gerechtsgebouw

Maandag - vrijdag
8.30 - 17.00 uur

Openingstijden kasbalie

Maandag - vrijdag
8.45 - 16.45 uur (gesloten tussen 12.00 - 13.00 uur)

Civiel recht telefonisch

8.30 - 12.30 uur

Insolventies telefonisch

8.30 - 12.30 uur en dinsdag van 16.00 - 17.00 uur voor faillissementsuitspraken

Telefoon

088 - 361 60 00

Bezoekadres Breda

Sluissingel 20
4811 TA Breda

vanaf 4 juni 2018:
Stationslaan 10
4815 GW Breda

Bezoekadres Middelburg

Kousteensedijk 2
4331 JE Middelburg

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Rotterdam 

Bekijk de rechtbank Zeeland-West-Brabant van binnen.

Nieuws rechtbank Zeeland-West-Brabant  Nieuws rechtbank Zeeland-West-Brabant

 

 

Rechter wijst eis af van vrouw die met eigen verloskundige in ziekenhuis wil bevallen8-3-2018 23:00:00<p>De voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant wijst de vordering van een hoogzwangere vrouw tegen het Bravis ziekenhuis af. Via een kort geding vroegen de vrouw en haar verloskundige, gesteund door vrouwenrechtenorganisaties stichting Proefprocessenfonds Clara Wichmann en stichting Geboortebeweging, om haar onder begeleiding van haar eigen verloskundige in het Moeder en Kind Centrum van het Bravis ziekenhuis te Bergen op Zoom te laten bevallen. Onderdeel van de vordering was een overeenkomst die het ziekenhuis zou moeten sluiten met de verloskundige zodat zij op eigen verantwoordelijkheid werkzaamheden in het ziekenhuis zou mogen verrichten. Het Bravis ziekenhuis gaf tijdens de rechtszitting gisterochtend aan hier niet aan mee te willen werken. </p>
TBS voor mishandeling en van het balkon duwen bovenbuurvrouw Zevenbergen5-3-2018 23:00:00<p>De 31-jarige man uit Zevenbergen die zijn bovenbuurvrouw enorm zwaar mishandelde en haar daarna over haar balkonrand duwde, kreeg vandaag TBS met voorwaarden opgelegd door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Psychologisch en psychiatrisch onderzoek wees uit dat de verdachte niet toerekeningsvatbaar was. De rechtbank volgt hiermee de eis van de officier van justitie. De man moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van bijna 54.000 euro. </p>
12 jaar cel voor doodslag tijdens woedeaanval28-2-2018 23:00:00 Voor het doden van zijn vriendin is een 48-jarige man uit Sint Willebrord veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. De rechtbank Zeeland-West-Brabant vindt niet bewezen dat de man met voorbedachten rade heeft gehandeld waardoor zij uitgaat van doodslag in plaats van moord.

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Balie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Zeeland-West-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.