Laden...

2 november 2019: Open Dag gerechtsgebouw Middelburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > 2 november 2019: Open Dag gerechtsgebouw Middelburg
Middelburg, 29 oktober 2019

Altijd al eens willen weten wat er gebeurt tijdens een zitting? Benieuwd hoe een rechtbanktekenaar te werk gaat? Of wil je het gesprek aangaan met de president van rechtbank Zeeland-West-Brabant? Kom dan naar de Open Dag van het gerechtsgebouw in Middelburg op zaterdag 2 november 2019!

Activiteiten

De rechtbank heeft eigenlijk iedere dag Open Dag: openbare zittingen kun je immers gewoon bijwonen. Maar voor de Open Dag op 2 november 2019 is er een speciaal programma samengesteld waarmee bezoekers een uniek kijkje krijgen in de wereld van de rechtspraak. Zo staat de president van de rechtbank klaar om met jou in gesprek te gaan. Tijdens nagespeelde zittingen zie je wat er zoal gebeurt tijdens een rechtszitting. Alle vragen die je hierover hebt kun je meteen stellen aan de aanwezige medewerkers. Er is daarnaast een rechtbanktekenaar aanwezig, je kunt op de foto in toga en je kennis over de rechtspraak wordt getest tijdens een heuse quiz.

Ketenpartners

Naast de rechtbank zijn ook andere organisaties aanwezig die zich tijdens de Open Dag in Middelburg presenteren. De advocaten van de Jonge balie ZWB en de Dienst Justitiële Inrichtingen vertellen over hun werk. Ook het juridisch loket en de Raad voor de Kinderbescherming laten tijdens de Open Dag zien waar zij zich zoal mee bezighouden.

Praktische informatie

De Open Dag is gratis te bezoeken op vertoon van een legitimatiebewijs. Aangeraden wordt grote tassen thuis te laten om opstoppingen bij de toegangscontrole te voorkomen.

Wanneer:      Zaterdag 2 november van 10.00 tot 16.00 uur
Waar:           Kousteensedijk 2 in Middelburg
Voor wie:      Jong en oud

Uitspraken