Aanbestedingstraject nieuw gerechtsgebouw Breda afgerond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Aanbestedingstraject nieuw gerechtsgebouw Breda afgerond
Breda, 12 mei 2015
Op 12 mei 2015 is het aanbestedingstraject voor het nieuwe gerechtsgebouw Breda afgerond. Met het ondertekenen van de DBFMO-overeenkomst tussen het Rijksvastgoedbedrijf en het bouwconsortium InBalans is een publiek-private samenwerking (PPS) gestart. Deze samenwerking is gericht op nieuwe huisvesting en facilitaire voorzieningen voor de rechtbank Zeeland-West-Brabant, het arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant en de Raad voor de Kinderbescherming, regio Zuidwest Nederland.

Kern van de opdracht is dat een aansprekend, eigentijds gebouw tot stand wordt gebracht. Een samenhangend geheel, bestemd voor drie afzonderlijk herkenbare organisaties. Gezagwekkend, maar tegelijk ook toegankelijk en in een veilige omgeving.

Het gebouw zal verrijzen op de hoek Belcrumweg/Stationslaan, nabij het treinstation Breda.

Bijeenkomst

De bijeenkomst werd geopend door Marieke Koek, president van de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Na een inleiding door Jaap Uijlenbroek, Directeur-Generaal Rijksvastgoedbedrijf, werden de overeenkomsten getekend. Paul Depla, de burgemeester van Breda, hield een toespraak over de projecten van ViaBreda en verwelkomde de medewerkers van rechtbank, arrondissementsparket en Raad voor de Kinderbescherming. Daarna werd de maquette onthuld en is het ontwerp gepresenteerd door architect Rob Hootsmans. Geïnteresseerden kregen aansluitend de gelegenheid een informatiemarkt te bezoeken. Daar werd informatie aangeboden over het ontwerp van buiten- en binnenkant, entree, zittingszalengebied en de inpassing van het gebouw in de omgeving.

Naar verwachting gaat het nieuwe gerechtsgebouw in 2018 open.

Uitspraken

Meest gelezen berichten