Beslaglegging op verzekeringsgelden Chemie-Pack blijft gehandhaafd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Beslaglegging op verzekeringsgelden Chemie-Pack blijft gehandhaafd
Breda, 27 april 2011

De kortgedingrechter van de rechtbank Breda heeft vandaag geoordeeld dat het waterschap Brabantse Delta de beslagen die zij heeft gelegd op de verzekeringsgelden van Chemie-Pack, niet hoeft op te heffen.

Het waterschap wil dat Chemie-Pack de kosten betaalt die door het waterschap gemaakt zijn voor het opruimen van het verontreinigde bluswater. Om er zeker van te zijn dat die kosten betaald zullen worden, heeft het waterschap eind januari beslag gelegd op de verzekeringsgelden. Chemie-Pack heeft de rechter gevraagd om dat beslag op te heffen omdat het bedrijf niet meer kan voldoen aan haar financiële verplichtingen, onder andere ten opzichte van haar personeel.

Chemie-Pack moest voor het eind van vorige week aan de rechter laten zien dat zij

1.zich in een nijpende financiële situatie bevindt en
2.na verloop van drie maanden een reëel uitzicht heeft op voortzetting van haar werkzaamheden.

De voorzieningenrechter is van oordeel dat Chemie-Pack wel het eerste heeft aangetoond, maar niet het tweede. Met name de uitbreidingsmogelijkheden van de vestiging te Oud Gastel zijn onvoldoende aannemelijk gemaakt.

De bestuursrechter oordeelde vorige week al dat het waterschap terecht in actie is gekomen door het verontreinigde bluswater op te ruimen en de kosten daarvan aan Chemie-Pack in rekening te brengen (zie persbericht van 21-4-11).

Uitspraken

Meest gelezen berichten