Celstraf voor veroorzaker dodelijk ongeval Westdorpe

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Celstraf voor veroorzaker dodelijk ongeval Westdorpe
Middelburg, 10 januari 2019

De rechtbank in Middelburg veroordeelde vandaag een 24-jarige man uit Goes tot een celstraf van 12 maanden wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Westdorpe in Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast heeft de man een rijontzegging van 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar gekregen. De man heeft niet in voorarrest gezeten. De officier van justitie had een gevangenisstraf van 8 maanden geëist.

Doorgetrokken streep

De Goesenaar passeerde op 1 oktober 2016 een dubbele doorgetrokken streep om een auto in te halen en raakte bij deze manoeuvre de auto die hem tegemoet kwam. Deze auto is vervolgens tegen een andere auto gebotst. Een persoon kwam hierbij om het leven en meerdere personen raakten gewond. Het ongeval gebeurde op de Tractaatweg in Westdorpe. Zeven maanden na het ongeval heeft de man nog eens 161 kilometer per uur gereden op een weg waar 100 is toegestaan. Hiervoor is aan de Goesenaar een geldboete van € 1000,- en een rijontzegging van twee maanden opgelegd.

Uitspraken