Celstraffen tot 3,5 jaar in grote drugs- en witwaszaak Tilburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Celstraffen tot 3,5 jaar in grote drugs- en witwaszaak Tilburg
Breda, 27 juni 2017

De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft 4 mannen en 2 vrouwen uit Tilburg veroordeeld tot gevangenisstraffen oplopend tot 42 maanden. De rechter acht bewezen dat zij betrokken waren bij drugshandel. Twee verdachten hebben geldbedragen van ten minste €100.000 euro witgewassen.

Ondermijning

De hoofdverdachte werd zes weken gevolgd. In die periode kwam aan het licht dat hij zich bezig hield met grootschalige drugshandel en witwassen. Hij en zijn echtgenote hebben jarenlang grote geldbedragen uitgegeven aan auto’s, vakanties, onderhoud van tuin en woning, hun huwelijk en een babyborrel. Al deze rekeningen zijn contant betaald. Ook de vaste lasten, boodschappen en kleding werden betaald uit de opbrengst van de handel in cocaïne.

Grootschalige drugshandel en witwassen

De rechtbank acht bewezen dat de hoofdverdachte zich schuldig heeft gemaakt aan het bewerken, verkopen, afleveren en vervoeren van cocaïne en het witwassen van de opbrengst hiervan voor een periode van 3 jaar. De rechtbank veroordeelt hem tot een celstraf van 42 maanden. Zijn echtgenote, die meeprofiteerde van de opbrengst van de handel in cocaïne, wordt veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en een taakstraf van 240 uur voor witwassen. De moeder van de verdachte wordt wegens drugshandel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 102 dagen. Een vriend die tijdens het huwelijk en de vakantie daarna de handel overnam, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 221 dagen, waarvan 60 dagen voorwaardelijk. Een kennis wordt vrijgesproken voor witwassen, maar wel veroordeeld tot 162 dagen gevangenisstraf voor het bezit van een grote hoeveelheid cocaïne. Een laatste verdachte krijgt een taakstraf van 40 uur opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten