Eerste zittingen in nieuwe gerechtsgebouw Breda op dinsdag 5 juni

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Eerste zittingen in nieuwe gerechtsgebouw Breda op dinsdag 5 juni
Breda, 14 mei 2018

Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda, verhuist begin juni naar het nieuwe gerechtsgebouw op de hoek van de Stationslaan en de Belcrumweg in Breda. De eerste zittingen zijn op dinsdag 5 juni 2018. Op zaterdag 29 september is er een open dag voor belangstellenden in het nieuwe gebouw.

Oproepingen en dagvaardingen

Bij oproepingen en dagvaardingen voor zittingen in Breda dient rekening te worden gehouden met de nieuwe locatie en het nieuwe adres per 4 juni 2018: Stationslaan 10, 4815 GW Breda.

Nieuw gerechtsgebouw

Het nieuwe gebouw huisvest drie organisaties: de Raad voor de Kinderbescherming, het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant en Rechtbank Zeeland-West-Brabant. Het gebouw is gerealiseerd door consortium InBalans dat ook het beheer ervan voor zijn rekening neemt.

Vier zittingslocaties

Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft vier zittingslocaties, Middelburg, Bergen op Zoom, Breda en Tilburg. Er werken in totaal zo’n 650 mensen. In 2017 behandelde de rechtbank bijna 114.000 zaken.

Open Dag zaterdag 29 september

Naar verwachting is er veel belangstelling voor het nieuwe gebouw. Daarom organiseert de rechtbank een Open Dag op zaterdag 29 september vanaf 10.00 uur. Bezoekers krijgen onder andere een rondleiding in het openbaar gebied en men kan de zittingszalen bezoeken. Diverse partijen geven uitleg en er is ook aandacht voor jeugdige bezoekers. Overigens heeft de rechtbank in feite elke dag een beetje open dag: de meeste zittingen zijn openbaar en bezoekers kunnen, op vertoon van hun legitimatiebewijs, plaatsnemen op de publieke tribune.

Uitspraken

Meest gelezen berichten