Laden...

Expositie Kunstkameraden in gerechtsgebouw Middelburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Expositie Kunstkameraden in gerechtsgebouw Middelburg
Middelburg, 08 januari 2020

Vanaf vandaag sieren verschillende werken vanuit het project Kunstkameraden de hal van de rechtbank in Middelburg. Voor dit project werkten kinderen van een basisschool in Breda en van de Eerste Opvang Anderstaligen samen met Bredase kunstenaars.

De Cultuurkantine creëert met het project Kunstkameraden een ontmoetingsplek voor jongeren uit de jeugdzorg en jonge vluchtelingen. Zij worden gekoppeld aan een kunstenaar. Samen gaan ze aan de slag om in een atelier kunst te maken.

De kinderen van de opvang wonen nog maar kort in Nederland en leren bij deze opvang binnen een jaar zoveel mogelijk Nederlands zodat ze daarna kunnen doorstromen naar een school bij hen in de buurt. De kinderen maken als Kunstkameraad samen met professionele kunstenaars in een één-op-één situatie binnen tien bijeenkomsten in het atelier een kunstwerk. Het project richt zich niet op de problemen waar deze jongeren mee te maken hebben; maar is gericht op het plezier van de deelnemers en hun gevoel van trots. Onderzoek door het lectoraat Jeugd, gezin en samenleving van Avans Hogeschool wijst uit dat het project de trots en het zelfvertrouwen van de jongeren vergroot.

De reizende expositie van deze kunstwerken is gestart in het Stedelijk Museum Breda. In de maanden januari, februari en maart wordt er geëxposeerd in de hal van het gerechtsgebouw Middelburg. De werken zijn te bewonderen van 8 januari tot eind maart 2020.

Deelnemende Kunstkameraden

Paul van Osch en Joâo Paulo
Noortje Haegens en Alex
Maud Masselink en Lorenzo
Leonie Muller en Husna
Dorry Franken en Zimo
Claudette van de Rakt en Elias
Guusje Beeftink en Salman
Cecile Verwaaijen en Ahmed
Denise Motz en Emil
Gemma de Waard en Rawan
Raymond Assink en Yousef
Arjan Janssen en Mohammed
Michiel van der Zanden en Safouane
Lian Waas en Hala

Bezoekadres rechtbank Middelburg

Kousteensedijk 2
4331 JE Middelburg

Meer informatie: www.cultuurkantine.nl

Uitspraken