Foto-expositie over facetten van adoptie in rechtbank in Middelburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Foto-expositie over facetten van adoptie in rechtbank in Middelburg
Middelburg, 14 januari 2019

‘Hoe ben jij gehecht?’ Deze vraag stelde Ton Sondag aan een aantal mensen die net als hij geadopteerd zijn. Hoe hecht je je aan je adoptieouders? Hoe bewegen geadopteerden zich door het leven, welke vragen hebben ze en op welke problemen stuiten ze? Het resultaat is tot en met 28 maart te zien in een bijzondere foto-expositie die de rechtbank Zeeland-West-Brabant samen met de Raad voor de Kinderbescherming houdt in hun gebouw aan de Kousteensedijk 2 in Middelburg.

Persoonlijk

Met zijn fotoproject wil Ton Sondag adoptie in al haar facetten zichtbaar maken. Hij ging op zoek naar lotgenoten en hun ervaringen, en sprak ook met adoptieouders en biologische ouders en hij portretteerde ze. Behalve een indrukwekkende tentoonstelling is ‘Adopted’ ook een persoonlijke zoektocht van de fotograaf, die zelf als baby door zijn biologische moeder werd afgestaan en werd geadopteerd. ‘Als volwassen man en kunstenaar werd ik steeds weer geconfronteerd met problematiek die zelfvertrouwen, zelfexpressie en succes in de weg stonden. Tijdens een intensief therapietraject ontdekte ik de relatie tussen het opgroeien als adoptiekind en mijn problematiek’, legt hij uit. ‘Dat betekende de start van dit project voor mij.’

Verhalen zichtbaar maken

Ton Sondag (1961) groeide op in Vlissingen. Als 15-jarige trok hij naar Zuid-Afrika om te gaan varen. Hij leidde sindsdien een bewogen leven waar de laatste jaren meer rust in is gekomen en waarbij de camera steeds meer het middel werd om verhalen zichtbaar te maken. Wie meer wil weten over hem en zijn werk kan naar de expositie komen en kijken op zijn site www.tonsondag.com. De expositie is een onderdeel van een groter project, waarover alles te lezen is op de site www.projectadopted.com. De expositie is op weekdagen te bezichtigen tussen 9.00 en 17.00 uur. Legitimatie is verplicht.

Uitspraken