Gemeente Steenbergen greep terecht in op vakantiepark

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Gemeente Steenbergen greep terecht in op vakantiepark
Breda, 31 mei 2016

Het college van B&W van Steenbergen heeft terecht handhavend opgetreden tegen de eigenaren van enkele zomerhuisjes op Park aan ’t Veer in Nieuw-Vossemeer. Een andere groep eigenaren had de gemeente hierom verzocht. De rechtbank Zeeland-West-Brabant bepaalde gisteren dat de huisjes worden bewoond op een manier die in strijd is met het bestemmingsplan.

Niet meer dan één huishouden

In het bestemmingsplan staat namelijk dat er niet meer dan één huishouden in een woning mag verblijven. Omdat de huisjes bewoond worden door meerdere Poolse arbeidsmigranten die niet allemaal tot hetzelfde huishouden kunnen worden gerekend, heeft de gemeente volgens de rechter terecht ingegrepen.

Permanente bewoning

De rechter stelt verder dat de gemeente ook moet onderzoeken of er in andere huisjes op het park sprake is van permanente bewoning, omdat ook dat niet is toegestaan in het bestemmingsplan. De gemeente Steenbergen stelde dat er aan een dergelijk onderzoek veel bezwaren kleven, maar volgens de rechtbank blijft de gemeente in dat geval verplicht om toe te zien op de naleving van de voorschriften.

Niet-recreatief gebruik

Een groep eisers wilde dat de gemeente ook gaat  optreden tegen niet-recreatief gebruik van de zomerhuizen. De rechter is het echter met het college van B&W eens dat niet-recreatieve bewoning is toegestaan, gezien de wijze waarop ‘zomerhuis’ in het bestemmingsplan is omschreven.

Uitspraken

Meest gelezen berichten