Gevangenisstraf en behandeling voor verdachte gijzeling en mishandeling Zundert

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Gevangenisstraf en behandeling voor verdachte gijzeling en mishandeling Zundert
Breda, 17 juli 2018

De vrouw die samen met een medeverdachte haar rivale tegen haar wil vasthield in haar woning, haar mishandelde en haar bedreigde met een mes, krijgt een gevangenisstraf die overeenkomt met de voorlopige hechtenis van 160 dagen, een werkstraf van 120 uur én een voorwaardelijke gevangenisstraf en moet ze zich laten behandelen. Bovendien krijgt ze een contact- en locatieverbod. Die uitspraak deed de rechtbank Zeeland-West-Brabant dinsdag.

Bizar

De vrouw lokte het slachtoffer in december vorig jaar naar haar woning. Dit deed zij samen met een vriendin. Het tweetal hield het slachtoffer hier vast en mishandelde haar, omdat de partner van de vrouw haar met het slachtoffer bedrogen zou hebben. De twee vrouwen bonden haar vast op een stoel, sloegen haar en hebben haar bedreigd met een mes. Ook werd het haar van het slachtoffer afgeschoren en werden bizarre gewelddadigheden, onder andere met sambal, bij haar gepleegd.

Zwanger

In haar vonnis hield de rechtbank er onder meer rekening mee dat de vrouw zwanger was toen zij een in voorlopige hechtenis zat, waardoor die detentie voor haar extra zwaar was. De vrouw moet ook een schadevergoeding betalen van ruim 7.000 euro aan materiële en immateriële schade. Haar medeverdachte werd al eerder veroordeeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten