Gevangenisstraf van 4,5 jaar voor smokkel 400 kilo cocaïne

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Gevangenisstraf van 4,5 jaar voor smokkel 400 kilo cocaïne
Breda, 16 juni 2017

De rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeelt een 20-jarige man uit Schiedam tot een celstraf van 4,5 jaar voor drugssmokkel. In de bestelbus van de man werd in december 2016 bijna 400 kilo cocaïne aangetroffen. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 8 jaar, maar vanwege de jonge leeftijd en zwakbegaafdheid van de verdachte valt de straf lager uit.

Grenscontrole

De man werd op 3 december aangehouden tijdens een controle bij de grensovergang Hazeldonk. In zijn bestelbus vond de Marechaussee een groot aantal boodschappentassen met daarin in totaal 200 pakketten cocaïne. In een verborgen ruimte in de bestelbus werden nog eens 200 pakketten gevonden. De aangetroffen narcotica hadden een straatwaarde van miljoenen euro’s.

Makkelijk te beïnvloeden

De straf valt lager uit dan de geëiste 8 jaar omdat de rechtbank rekening houdt met de jonge leeftijd en zwakbegaafdheid van de verdachte. Vanwege zijn beperkt cognitief vermogen kan niet worden uitgesloten dat de verdachte makkelijk beïnvloedbaar is en anderen daar misbruik van hebben gemaakt, aldus de rechtbank.

Uitspraken

Meest gelezen berichten