Marieke Koek nieuwe president gerechtshof Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Marieke Koek nieuwe president gerechtshof Den Haag
Breda, 23 februari 2018

De Ministerraad heeft vandaag ingestemd met de benoeming van Marieke Koek tot president van het gerechtshof Den Haag per 1 mei 2018. Op dit moment is Marieke Koek nog president van de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Marieke Koek volgt daarmee de huidige president Leendert Verheij op, die op 1 april 2018 met pensioen gaat.

Marieke Koek is sinds 2013 president van de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Ze startte haar carrière als referendaris in het Hof van Justitie in Luxemburg. Daarna was ze werkzaam als rechter in civiele zaken, straf-, familie- en jeugdzaken. Van 2003 tot 2013 was ze bestuurslid van de rechtbank Den Haag.

Het gerechtshof Den Haag

Het gerechtshof Den Haag behandelt zaken in hoger beroep van de rechtbanken Den Haag en Rotterdam op het gebied van civiel recht, straf- en belastingrecht. Het Haagse hof behandelt als enige beroepsinstantie de civiele zaken tegen de Nederlandse staat en strafzaken waarin verdachten van internationale misdrijven worden berecht. Op het terrein van cybercrime, verzekeringsrecht en internationaal privaatrecht bouwt het Haagse hof uitgebreide expertise op die via kenniscentra met de andere gerechten gedeeld wordt. Daarnaast bezit het hof specialistische kennis over vervoerrecht en intellectueel eigendomsrecht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten