Middelburger krijgt tbs voor poging doodslag in kliniek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Middelburger krijgt tbs voor poging doodslag in kliniek
Middelburg, 01 juni 2017

De rechtbank heeft een 30-jarige man uit Middelburg tbs met dwangverpleging opgelegd. De verdachte sneed in oktober 2016 met een vleesmes de keel van een medebewoner door. Beiden verbleven op dat moment in een psychiatrische instelling in Kloetinge.

Doorgesneden keel

De Middelburger heeft verklaard al langer stemmen in zijn hoofd te hebben. Op de bewuste dag in oktober zeiden die stemmen dat er iemand dood moest. De verdachte pakte een vleesmes in de keuken van de kliniek, waarmee hij bij het slachtoffer de keel doorsneed. Door het snelle handelen van medewerkers, is het slachtoffer niet aan de levensbedreigende verwondingen overleden.

Ontoerekeningsvatbaar

De officier van justitie stelde dat de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar was tijdens het misdrijf en eiste tbs met dwangverpleging. De rechtbank gaat hierin mee. Ook veroordeelt de rechtbank de Middelburger tot het betalen van een schadevergoeding van €10.852,96

Uitspraken

Meest gelezen berichten