Muziekvoorstelling in rechtbank tijdens Bredase Cultuurnacht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Muziekvoorstelling in rechtbank tijdens Bredase Cultuurnacht
Breda, 20 januari 2017

De rechtbank in Breda zet op vrijdagavond 27 januari voor het eerst haar deuren open tijdens de Bredase Cultuurnacht. Op de Cultuurnacht kun je tussen 19:30 uur en middernacht terecht voor een muziektheaterstuk van het duo NYX.

Ondergedompeld

Affiche Bredase Cultuurnacht Het avontuur lonkt

Hun programma is speciaal gemaakt voor de locatie aan de Sluissingel 20. ‘De rechtbank is een gebouw waarin dagelijks beslissingen worden genomen die levensbepalend zijn’, aldus de kunstenaars. ‘De bezoeker wordt ondergedompeld in een 3D-geluidslandschap van audiofragmenten die echt uit de rechtszaal komen, vermengd met live muziek.’ NYX bestaat uit de Belgische mezzo-sopraan Els Mondelaers en de Bredase componist/geluidskunstenaar Dyane Donck.

Openbaar

 Het is een van de laatste openbare gebeurtenissen op deze locatie. De rechtbank verhuist in het voorjaar van 2018 naar het nieuwe gerechtsgebouw in het stationsgebied. Voor de Cultuurnacht werkt de rechtbank samen met de gemeente Breda, die ook op enkele andere plekken rondom de Fellenoordstraat activiteiten organiseert.

Passepartout en identeitsbewijs

Op de website van de Cultuurnacht Breda staat meer informatie over het project en hoe toegangskaarten aangeschaft kunnen worden. Cultuurnachtbezoekers dienen een identiteitsbewijs te tonen voordat ze binnen kunnen komen in het rechtbankgebouw.

Uitspraken

Meest gelezen berichten