Laden...

Koning opent gerechtsgebouw Breda

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Koning opent gerechtsgebouw Breda
Breda, 07 augustus 2018
Zijne Majesteit de Koning opent vrijdagmiddag 14 september het nieuwe gerechtsgebouw in Breda.

In de nieuwbouw aan de Stationslaan zijn drie organisaties gehuisvest: de rechtbank Zeeland-West-Brabant, het Arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant (Openbaar Ministerie) en de Raad voor de Kinderbescherming. Het gebouw bevat onder meer 27 zittingszalen, kantoren en verschillende publieksruimtes. Aanleiding voor de nieuwbouw, die ruim twee jaar in beslag nam, was een sterke toename in het aantal rechtszaken.

Het thema van de officiële opening is ‘Opvoeding van de jeugd in de rechtsstaat en de rol van de instituties hierbij’. De Koning woont een zitting bij die wordt nagespeeld door leerlingen uit de tweede klas van het Stedelijk Gymnasium uit Breda. Ook wordt hij rondgeleid door het gebouw en spreekt hij met gebruikers.

Sinds juni is het nieuwe gerechtsgebouw in Breda in gebruik. Op zaterdag 29 september opent het gerechtsgebouw van 10:00 – 16:00 uur de deuren van het openbaar gebied (begane grond, eerste en tweede verdieping) voor het publiek.

Uitspraken