Laden...

Nog geen definitieve beslissing 'derdelanders'

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Nog geen definitieve beslissing 'derdelanders'
Middelburg, 11 april 2024
De vreemdelingenrechter van de rechtbank Den Haag, zittingsplaats Middelburg, heeft nog geen definitief oordeel gegeven over de vraag of de tijdelijke bescherming van derdelanders uit Oekraïne, die daar een tijdelijke verblijfsvergunning in Oekraïne hadden en zich vóór 19 juli 2022 in Nederland hebben geregistreerd, is gestopt op 4 maart 2024. 

Deze rechtbank, zittingsplaats Amsterdam, heeft over deze kwestie in een andere zaak vragen gesteld aan het Hof van Justitie van de Europese Unie en een tussenuitspraak gedaan.[1] Omdat het antwoord op die vragen ook van belang is voor de zaak die speelt bij deze rechtbank, zittingsplaats Middelburg, heeft de meervoudige kamer van deze zittingsplaats besloten om het onderzoek te heropenen en het arrest van het Hof van Justitie af te wachten, alvorens een definitieve beslissing te nemen.


[1] Tussenuitspraak van de rechtbank Den Haag, zittingsplaats Amsterdam, van 29 maart 2024, ECLI:NL:RBDHA:2024:4394.

Uitspraken