Laden...

Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Tilburg verhuist naar Piusplein

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Tilburg verhuist naar Piusplein
Tilburg, 20 mei 2020

Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Tilburg, gaat verhuizen naar Piusplein 50. Om financiële- en beveiligingsredenen is ervoor gekozen een kleiner pand te betrekken. Op 6 juli 2020 wordt het pand door de rechtbank in gebruik genomen.

Meerdere locaties

De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft locaties in Bergen op Zoom, Breda, Middelburg en Tilburg. Sinds juni 2018 beschikken de hoofdlocaties in Breda en Middelburg over kantoorwerkplekken voor de ongeveer 670 medewerkers. Deze verandering hing samen met grote ontwikkelingen bij de rechtspraak zoals digitalisering en de bezuinigingen. De panden in Tilburg en Bergen op Zoom fungeren sindsdien enkel als zittingslocaties voor kantonzittingen. Zo blijft de rechtspraak nabij.

Piusplein

Het pand aan het Piusplein wordt op dit moment verbouwd om het geschikt te maken voor het behandelen van zittingen. Dit gebeurt in samenspraak met het Rijksvastgoedbedrijf, van wie de rechtbank de panden huurt. Uiterlijk 6 juli 2020 wordt het pand als zittingslocatie in gebruik genomen. Tot die tijd worden de zittingen – in verband met de uitbraak van het coronavirus - behandeld op locatie Breda. Het huidige pand aan het Stadhuisplein is nu gesloten en sluit officieel op 6 juli haar deuren.

Feestelijke opening

Mede in verband met de coronamaatregelen vindt de feestelijke opening op een later moment plaats.

Contactgegevens en bereikbaarheid

Het volledige nieuwe adres luidt: Piusplein 50, 5038 WN Tilburg. Andere contactgegevens, zoals postbussen, telefoonnummers en webadres, veranderen niet.
*Op donderdag 2 en vrijdag 3 juli vinden er geen zittingen plaats in het oude pand aan het Stadhuisplein, omdat op dat moment het interieur wordt verhuisd. De rechtbank is telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.