Rechter wijst eis af van vrouw die met eigen verloskundige in ziekenhuis wil bevallen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Rechter wijst eis af van vrouw die met eigen verloskundige in ziekenhuis wil bevallen
Breda, 09 maart 2018

De voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant wijst de vordering van een hoogzwangere vrouw tegen het Bravis ziekenhuis af. Via een kort geding vroegen de vrouw en haar verloskundige, gesteund door vrouwenrechtenorganisaties stichting Proefprocessenfonds Clara Wichmann en stichting Geboortebeweging, om haar onder begeleiding van haar eigen verloskundige in het Moeder en Kind Centrum van het Bravis ziekenhuis te Bergen op Zoom te laten bevallen. Onderdeel van de vordering was een overeenkomst die het ziekenhuis zou moeten sluiten met de verloskundige zodat zij op eigen verantwoordelijkheid werkzaamheden in het ziekenhuis zou mogen verrichten. Het Bravis ziekenhuis gaf tijdens de rechtszitting gisterochtend aan hier niet aan mee te willen werken.

Vanwege het spoedeisende karakter van de zaak, de vrouw is binnenkort uitgerekend, is er vandaag al uitspraak gedaan. De motivering van de voorzieningenrechter volgt op 23 maart 2018.

Uitspraken

Meest gelezen berichten