Rechters voor de klas tijdens Week van de Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Rechters voor de klas tijdens Week van de Rechtspraak
Breda, 20 september 2018

Meer dan 100 rechters, raadsheren en juridisch medewerkers gaan volgende week het land in om met scholieren over rechtspraak te praten. Jongeren staan centraal tijdens de Week van de Rechtspraak, die dit jaar van 24 tot en met 28 september wordt gehouden. Aan de hand van spannende thema’s laten rechters zien hoe het recht werkt. En wie een kijkje achter de schermen van de rechtbank wil nemen, kan op Instagram terecht. Ook een aantal rechters van de rechtbank Zeeland-West-Brabant bezoeken scholen.

Onbekende wereld

Voor de meeste jongeren is de Rechtspraak een onbekende wereld die ver van ze af staat. Ze denken niet dat ze ooit met een rechter in aanraking zullen komen. Toch kan dat zomaar gebeuren, bijvoorbeeld als hun ouders gaan scheiden of er problemen ontstaan door spijbelen, schulden, online pesten of een vechtpartij tijdens het uitgaan. De Week van de Rechtspraak is bedoeld om jongeren kennis te laten maken met het recht en de rechtspraak. Wat gebeurt er eigenlijk bij rechtbanken en gerechtshoven? Wat doen rechters, en hoe komen zij tot een oordeel?

In de klas en online

Gastlessen over zware criminaliteit, identiteitsfraude en straffen die jongeren kunnen krijgen, geven scholieren de kans om rechters het hemd van het lijf te vragen. Jongeren die de dingen liever online bekijken, kunnen vanaf 24 september terecht op Instagram: www.instagram.com/rechtvoorjou/
Speciaal voor hun leeftijdgenoten plaatsen de Rechtspraak Reporters daar stories (korte video’s) waarin rechters, beveiligers, bodes en anderen binnen de rechtbank vertellen wat ze meemaken op hun werk en waarom ze voor dat vak hebben gekozen.

Zie ook: https://www.rechtspraak.nl/weekvanderechtspraak 

Uitspraken

Meest gelezen berichten