Roosendaler krijgt dertien jaar cel voor doodschieten achterbuurman

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Roosendaler krijgt dertien jaar cel voor doodschieten achterbuurman
Breda, 31 mei 2016

Breda – De 58-jarige Roosendaler Milan P. is vandaag tot dertien jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens doodslag en verboden wapenbezit. De rechtbank Zeeland-West-Brabant acht bewezen dat hij op 3 september 2015 op klaarlichte dag zijn 51-jarige achterbuurman door het hart schoot met een vuurwapen.

Bemiddelen bij burenruzie

Het slachtoffer kwam op de dag van het incident tweemaal kort na elkaar bij Milan P. aan de deur. Hij was als achterbuurman gevraagd om te bemiddelen bij een ruzie tussen P. en diens buren. Toen P. het slachtoffer voor de tweede keer aan zag komen, pakte hij een pistool en schoot hem na een korte woordenwisseling neer.

Hoge straf

Bij de strafbepaling houdt de rechtbank rekening met het verdriet dat P. de echtgenote en de twee dochters van het slachtoffer heeft aangedaan. Het incident vond daarnaast plaats op klaarlichte dag, onder toeziend oog van onder meer de echtgenote van het slachtoffer en een 14-jarig meisje. Het slachtoffer kwam slechts bij P. aan de deur om te bemiddelen en had zelf geen enkele betrokkenheid bij de burenruzie. Bovendien belette P. na de schietpartij medische hulp aan het slachtoffer, door met zijn wapen in de deuropening en later op het balkon te blijven staan.

Geen moord

De officier van justitie had een veroordeling wegens moord met voorbedachte raad geëist. De rechter acht dit echter niet wettig en overtuigend bewezen. Omdat de gebeurtenissen elkaar zo snel opvolgden, heeft het P. naar het oordeel van de rechtbank aan voldoende tijd ontbroken om zich kalm te beraden op zijn daad.

Uitspraken

Meest gelezen berichten