Laden...

Uitspraak doodgestoken Megan (15) uit Breda te volgen via livestream

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Uitspraak doodgestoken Megan (15) uit Breda te volgen via livestream
Breda, 25 januari 2021

Woensdag 27 januari om 12:30 uur doet de rechtbank Zeeland-West-Brabant in Breda uitspraak in een jeugdstrafzaak. De minderjarige verdachte wordt verdacht van het doodsteken van de 15-jarige Megan. Publiek kan de uitspraak volgen via een livestream.

Informatie voor publiek

Transparantie en openbaarheid zijn essentieel voor het vertrouwen in de rechtspraak. Bijna alle rechtszaken zijn openbaar. Het is echter niet voor iedere belangstellende mogelijk om een zitting te volgen op locatie.

Vanwege de coronamaatregelen is het gerechtsgebouw in Breda is het aantal personen dat bij de uitspraak in de zittingszaal aanwezig kan zijn beperkt. Om uiting te geven aan de openbaarheid van de rechtspraak kunnen media en belangstellenden de uitspraak via een livestream volgen. 

U heeft geen verdere inloggegevens nodig om de zaak via de livestream te volgen. De uitspraak op woensdag 27 januari start om 12:30 uur.

Let op: Van de livestream mogen geen beeld- en geluidsopnames worden gemaakt.

Informatie voor de pers

Tijdens de uitspraak wordt een maximaal aantal journalisten toegelaten in de zittingszaal. Bij aanmelden van meerdere cameraploegen zal aan de eerst aangemelde cameraploeg gevraagd worden de pool voor rekening te nemen. Aanmelden kan tot dinsdag 26 januari 14.00 uur.

Na afloop van de uitspraak is persrechter Astrid de Weert beschikbaar voor woordvoering.

Uitspraken