Verdachten geweld tegen politie blijven in de cel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Verdachten geweld tegen politie blijven in de cel
Breda, 28 februari 2017

Twee mannen uit Alblasserdam die ervan worden verdacht tijdens het carnavalsweekend geweld hebben gebruikt tegen de politie blijven in hechtenis tot aan de snelrechtzitting van donderdag 9 maart aanstaande. De rechter-commissaris heeft dit vanmiddag besloten.

In het gezicht geslagen

Twee mannen van 27 en 36 jaar uit Alblasserdam worden verdacht van mishandeling van twee agenten in het centrum van Breda. Dit gebeurde toen de agenten probeerden de twee mannen aan te houden. Tijdens de arrestatie werden de agenten tegen het hoofd en in het gezicht geslagen, zo meldt de politie.

In arm gebeten

Vanmiddag werd ook een 21-jarige man uit Roosendaal voor de rechter-commissaris geleid die een agent in zijn arm zou hebben gebeten na zijn aanhouding op de Markt in Roosendaal. De hechtenis van deze man is onder voorwaarden geschorst. Hij moet zich melden bij de reclassering.

Schokkende voorvallen

Sinds 2015 vraagt de wet van de rechter-commissaris om in schokkende voorvallen zoals deze, waardoor maatschappelijke onrust wordt veroorzaakt, de voorlopige hechtenis van verdachten te verlengen totdat ze voor de rechter moeten komen. Ook in gevallen dat de verdachte geen strafblad heeft. Dit kan onder de voorwaarde dat die zitting snel plaatsvindt. Alle verdachten staan op donderdag 9 maart voor de politierechter.

Uitspraken

Meest gelezen berichten