Verdachten poging tot moord met machete vrijgesproken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Verdachten poging tot moord met machete vrijgesproken
Breda, 10 mei 2016

Twee mannen van 29 en 32 jaar zijn vandaag vrijgesproken van het medeplegen van een poging tot moord of doodslag in Woensdrecht. Een tot nu toe onbekende dader viel in mei 2014 met een machete een man aan in diens huurwoning. De rechtbank Zeeland-West-Brabant acht niet bewezen dat de twee verdachten hieraan schuldig zijn.

Huurconflict

Eén van de twee verdachten verhuurde een ruimte aan het slachtoffer, maar wilde dat die de woning zou verlaten. Deze verdachte heeft aangegeven dat hij de onbekend gebleven dader honderd euro gaf om met de huurder te gaan praten. Zelf is hij niet meegaan naar het huis. De andere verdachte heeft het huurhuis aangewezen. Beide verdachten wisten niet dat de dader een machete bij zich had. Het slachtoffer liep bij de aanval meerdere snijwonden aan zijn hoofd en armen op.

Geen bewijs voor medeplegen of uitlokking

De verdachten hebben zelf geen geweld tegen het slachtoffer gebruikt. Volgens de rechter kan niet wettig en overtuigend worden bewezen dat er sprake was van het medeplegen of uitlokken van een poging tot moord of doodslag. De rechtbank volgt hierin de officier van justitie, die ook al stelde dat er onvoldoende bewijs is van een ‘nauwe en bewuste samenwerking’ met de dader.

Uitspraken

Meest gelezen berichten